Naročite lahko tudi po telefonu od 8.00 do 16.00.

Cart is empty
0

Košarica

kos - 0,00 €
Prijava

Splošni pogoji

Splošno

Splošni pogoji modne spletne trgovine so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2).


S spletno trgovino (v nadaljevanju »ponudnik« ali »salea.net«) upravlja podjetje COMMA d.o.o. V spletni trgovini www.salea.net lahko kupujejo registrirani in neregistrirani uporabniki. Ob registraciji v sistem spletne trgovine obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte ter geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. Z registracijo obiskovalec skrajša postopek naročila, saj mu ni potrebno vsakič znova izpolnjevati osebnih podatkov.


Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.


Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
 • dostopnost artiklov (vsak artikel ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 • pogoje dostave artiklov ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
 • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
 • način plačila in dostave,
 • časovno veljavnost ponudbe,
 • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop,
 • koliko stane kupca vračilo artikla,
 • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Ponudnik si pridržuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni kadarkoli in na kakršenkoli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila.


Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne odražajo vedno dejanskega stanja blaga. Uporaba fotografij spletne trgovine je prepovedana brez predhodnega dovoljenja.


Varovanje osebnih podatkov

Osebni podatki naših uporabnikov so eno izmed področij, kateremu posvečamo izredno skrb in pozornost. Upravitelj spletne trgovine, je v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1) zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov. Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika.


Ponudnik za nedoločen čas hrani ip naslove obiskovalcev, pri registriranih uporabnikih pa še:

 • ime in priimek,
 • e-poštni naslov,
 • kontaktni telefon,
 • primarni naslov,
 • naslove za dostavo,
 • državo,
 • čas in datum registracije
 • naročila uporabnika,
 • arhiv komunikacije s ponudnikom.

Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila in ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.


Registrirani uporabniki lahko kadarkoli prenehajo uporabljati spletno trgovino in lahko prekličejo svojo registracijo. To storijo tako, da s pisno izjavo Ponudniku sporočijo preklic registracije. Pred podajo izjave o preklicu registracije mora uporabnik Ponudniku poravnati vse še neporavnane obveznosti iz naslova opravljenih nakupov v spletni trgovini.


Upravitelj spletne trgovine lahko podatke v anonimni obliki uporabi za namene statističnih analiz.


Upravitelj modne spletne trgovine podatkov o uporabnikih v nobenem primeru ne bo predal nepooblaščenim osebam. Dostavni službi bo zaupan le uporabnikov naslov za dostavo. Z uporabnikom bomo stopili v stik prek sredstev komunikacije na daljavo le, če uporabnik temu izrecno ne nasprotuje.


Izjemno razkritje osebnih podatkov :Podatki, ki jih spletna trgovina zbira in obdeluje, bodo razkriti le, če je taka obveznost določena v zakonu, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov.


Zaščita podatkov s SSL certifikatom

Naša spletna stran je zaščitena s SSL certifikatom. To v nadaljevanju pomeni da so podatki šifrirani pri prenašanju preko spleta. Šifriranje nepoblaščenim osebam oteži ogled podatkov, ki se prenašajo med računalniki. Zato je malo verjetno, da je kdo prebral to stran, medtem ko je potovala po omrežju.


Cene in način plačila

Vse cene v spletni trgovini so navedene v evrih in vsebujejo DDV, razen če je izrecno navedeno drugače. So zavezanec za DDV. Vse cene v spletni trgovini so cene izdelkov in ne vsebujejo stroškov dostave. Cene veljajo do spremembe in jih lahko ponudnik spremeni brez predhodnega obvestila. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.

Rok veljavnosti ponudbe traja do razprodaje zalog oziroma do dne objave novega cenika.


Načini plačil so podrobneje definirani v razdelku nakupovanje pod "Način plačila" in so sestavni del splošnih pogojev. Za več podrobnosti obiščite način plačila.


Kupoprodajna pogodba

Pogodba je sklenjena, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo » Naročilo potrjeno«). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca. Kupcu izdamo račun z razčlenjenimi stroški. Navodila kako odstopiti od nakupa in izdelke vrniti, če je to potrebno, si lahko kupec ogleda na spletni strani.


Kupoprodajna pogodba v obliki nakupnega naročila je v elektronski obliki shranjena na strežniku spletne trgovine. Vsa naročila prejme kupec na svoj elektronski naslov. Naročila so kupcu na voljo tudi v spletni trgovini, do katerih dostopa preko up. imena in gesla, če se je v tej registriral kot uporabnik.


Dostava in stroški dostave

Večina izdelkov naše trgovine je na zalogi. V primeru, da izdelka trenutno nimamo na zalogi, je ob izdelku naveden dobavni rok v številu delovnih dni. Dobavni rok velja od datuma potrditve naročila. V primeru, da se za naročen izdelek dobavni rok podaljša vas o tem obvestimo po E-pošti. Lahko se zgodi, da so nekateri izdelki rasprodani, vendar še to ni posodobljeno v trgovini v takšnem primeru vas o tem obvestimo po e-pošti.


Neprevzem paketov

V primeru da kupec naročenih izdelkov, ki so poslani s plačilom po povzetju ne prevzame v nobenem primeru, in so po preteku čakalnega roka na pošti (14 dni) vrnjeni na naslov podjetja, se le-to NE šteje kot odstop od pogodbe, saj je slednja še vedno veljavno sklenjena in gre za enostranski nenapovedan odstop kupca od pogodbe. Kupec je v primeru neprevzema tako odgovoren za plačilo stroškov pošiljanja in pošiljanja/vračanja artiklov podjetju, za kar mu bo ponudnik izstavil račun, ki ga je kupec dolžan poravnati, saj pogodbe - naročila ni prekinil. V primeru neplačila računa, se zadeva ureja s terjatvijo.


Stroški neprevzema znašajo 7,32€ (2x poštnina, stroški pakiranja, stroški embalaže, administrativni stroški).


Dostava izdelkov je podrobneje definirana v razdelku nakupovanje pod "dostava izdelkov" in so sestavni del splošnih pogojev. Za več podrobnosti obiščite dostava izdelkov.


Vračilo ali zamenjava izdelkov

Potrošnik ima pravico, da v 15 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe.

V primeru vračila izdelka, nam lahko le tega vrnete v roku 30 dni od prevzema pošiljke. Zahtevo za vračilo izdelka nam sporočite vsaj 15 dni po prevzemu pošiljke, tako da izpolnite reklamacijski obrazec in nam ga pošljete po elektronski pošti ali redni pošti. Vračilo je možno le v primeru, da so bili izdelki ob prejetju poškodovani, imajo stvarno napako ali ste prejeli napačen izdelek. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.


Navodila za vračilo ali zamenjavo izdelka:

 • Izdelek nam pošljite nazaj v originalni embalaži v kateri ste ga prejeli. Vrnjeni izdelki morajo biti ne nošeni, nepoškodovani in z vsemi pripadajočimi etiketami. Obutev vedno vrnete skupaj z originalno škatlo. V primeru vračila kozmetičnih izdelkov, pokvarljivega blaga, programske opreme in računalniških iger velja, da vračilo izdelka ni možno, če je bil izdelek uporabljen, embalaža odprta in/ali poškodovana. Prav tako ni možno vrniti uporabljenega spodnjega perila in kopalk (npr. očitni znaki uporabe), saj so ti izdelki po naravi neprimerni za vračilo.
 • Izpolnite reklamacijski obrazec in ga priložite k izdelku. Na reklamacijskem obrazcu označite razlog in način vračila kupnine.
 • Paket pošljite na naslov naveden na obrazcu. Vračilo kupnine boste prejeli po prejemu pošiljke in obdelavi reklamacije. Reklamacijski postopek bo zaključen v roku 15 dni po prejemu vrnjenega blaga oziroma najkasneje 30 dni od vašega vračila paketa/obvestila o odstopu od pogodbe.
 • Stranke prejmejo po zaključku reklamacijskega postopka vračilo kupnine na način, ki so ga izbrale na reklamacijskem obrazcu.
 • V primeru da roku 20 dni od dne vračila blaga ne bi prejeli nobenega obvestila glede reklamacije, nam to sporočite na info@salea.net.
 • Za dodatna pojasnila pri reklamacijah smo vam na voljo na info@salea.net.

Vračilo izdelkov je podrobneje definirano v razdelku nakupovanje pod "Vračila in zamenjave" je sestavni del splošnih pogojev. Za več podrobnosti obiščite vračila in zamenjave.


Izvedba naročila in sklenitev pogodbe

Uporabnik lahko v spletni trgovini naročuje izdelke na več načinov:
 • kot gost: V primeru, da se odločite za nakup kot gost, morate ob vsakem nakupu znova vnesti osebne podatke. Polja označena z zvezdico so obvezna. Podatke za podjete izpolnite samo v primeru, da želite naročilo izvesti na podjetje (oz. želite original račun), sicer pustite polja prazna. Registracijo potrdite z klikom na gumb. V primeru, da katero obvezno polje pustite prazno vas bo sistem na to opozoril.

 • kot registriran uporabnik:V kolikor se želite registrirati v spletno trgovino, za registracijo potrebujete veljaven e-mail naslov, kamor vam bo poslano elektronsko sporočilo s podatki registracije. Ob registraciji morate vnesti Vaše osebne podatke. Z registracijo prihranite čas pri kasnejših nakupih, saj vam ni potrebno vsakič znova vnašati osebnih podatkov, prav tako pa imate v vašem profilu "moj račun" zgodovino preteklih naročil.

Uporabnik kot "gost" ali "registriran uporabnik" izbira izdelke in jih z klikom na gumb "V košarico" zbira za nakup. Ta postopek ponavlja, dokler ni izbral vseh željenih izdelkov za naročilo. Izbrane izdelke si lahko v spisku ogleda v košarici in po želji spremeni količine ali določene odstrani. Potem nadaljuje na "Blagajno" kjer bo v korakih izbral najprej naslov za dostavo. V naslednjem koraku mu bodo izračunani stroški dostave za naročilo, nato pa bo lahko izbral način plačila. V zadnjem koraku bo uporabniku prikazano celotno naročilo z vsemi stroški, kjer tega potrdi.
Uporabnik bo po uspešno oddanem naročilu prejel tudi potrditveno E-pošto z podrobnimi navodili za plačilo in način dostave.

Reševanje sporov

Prodajalec spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Prodajalec bo v petih (3) delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo in uporabnika in ga vseskozi obveščal o poteku postopka. Prodajalec si bo prizadeval, da se morebitni spori rešijo sporazumno. V kolikor to nebo mogoče je za reševanje sporov pristojno Okrajno sodišče v Maribor-u.